Bild
;
Tema:

Lyssna på ny podd om havet

Vilka miljöer finns under vattenytan kring Orust och Tjörn? Hur kan brist på stor rovfisk leda till att det blir mer fintrådiga alger? Vad kan vi göra för bevara goda miljöer? Passa på att lyssna på Susanne Pihl Baden i helgen. I en ny podcast från 8-fjordar.

Projektet 8-fjordar har startat en ny podd om marin ekologi, för att dela med sig av kunskaper om det marina ekosystemet i fjordarna innanför Tjörn och Orust.

Sara Ejvegård är miljöinformatör på 8 fjordar och den som leder samtalet i nystartade podcasten 8+fjordar.
– Vi ville testa ett nytt forum för att nå ut till fler och då kanske till en lite ny publik. Vi har ju förmånen att jobba nära forskare och andra intressanta personer i olika projekt och vill gärna dela med oss av kunskaperna. Vi har fått pengar till det här genom LONA, lokala naturvårdssatsningen, som vi har sökt via länsstyrelsen i Västra Götaland.

I det första programmet Grundkurs i marin ekologi intervjuas Susanne Pihl Baden som är professor i marin ekologi och arbetar på Kristinebergs marina forskningsstation nära Lysekil. Hon har många års erfarenhet från arbete inom 8-fjordar och närområdet.
- Om vi vill ha klart vatten och fisk i havet, då får vi tänka efter, säger hon bland annat i programmet.